Stephan Danyo stelt onredelijke eisen

De Rotterdamse profbokser Stephan Danyo, die in Manchester woont en traint, heeft plotseling onredelijke eisen aan de organisator van de elfde Ben Bril Memorial gesteld.
Hij verzocht twee weken geleden om zijn Europese titel van de World Boxing Organisation (WBO) op maandag 16 oktober in Carré te mogen verdedigen. Wat is er niet mooier dan het kampioenschap prolongeren voor eigen publiek?, betoogde Danyo. Als tegenstander werd op verzoek van het management Rafael Harutjunjan benaderd.
Men wilde de wedstrijd mee financieren/ sponsoren, omdat men op de hoogte was van het feit dat Stephan Danyo geen ticketseller is. Dat is al enkele keren gebleken. Peter Bonthuis, die hij nog kende van vroeger, werd met hetzelfde verhaal benaderd. De sponsor, met wie op advies van Stephan Danyo contact werd gezocht, bevestigde in een telefoongesprek met de organisatie tot een bijdrage van 12.500 euro te willen gaan.
Op basis van deze gegevens ging de organisatie van de Ben Bril Memorial aan de slag. Manager Willi Pluecken van Rafael Harutjunjan was aanvankelijk niet zo happig maar de bokser zelf wilde het gevecht tegen Stephan Danyo aannemen. Het was voor hem een kans na verloren wedstrijden in China en Hamburg weer in de picture te komen. Begin van de week bereikten de partijen niet zonder moeite een akkoord. De sponsor van Stephan Danyo blij, beide boksers tevreden, werd gedacht en het lang verwachte EK-duel kwam er dan eindelijk toch.
Tot vrijdagmiddag 7 juli om 17.15 uur. Stephan Danyo aan de telefoon. Totaal onverwacht eiste hij een gage van 8000 euro van de organisatie, want HIJ was Europees kampioen, want HIJ moest beloond worden voor iets waar hij jarenlang naar toe had gewerkt. Punt uit. Jamaar, dat was niet de afspraak, wierp de organisatie tegen. Het telde plotseling niet meer dat HIJ in eigen land zijn titel wilde verdedigen, zoals hij had betoogd. Hij wilde geld zien en dat zijn sponsor zijn gage wilde betalen, deed voor Stephan Danyo niet meer ter zake.
Einde verhaal. Rafael Harutjunjan krijgt een nieuwe tegenstander.

Hans de Bruijn