Suppan vs Innocent memorabele partij op Ben Bril in Carre

Ook het hoofdprogramma van de Ben Bril Memorial begint gestalte te krijgen. De eerste partij die vaststaat, is een memorabele. Vijf jaar lang bokste Innocent Anyanwu niet in Nederland en nam hij alleen maar buitenlandse wedstrijden aan. Hoewel hij na een mooi opgebouwd record vele nederlagen moest incasseren, werd de 38-jarige Amsterdammer van Nigeriaanse afkomst alom geprezen om zijn inzet en strijdlust. Vinkevener Steve Suppan daagde hem al eerder uit maar het kwam nog niet van een onderlinge confrontatie. Dat gaat nu eindelijk wel gebeuren bij de elfde BBM op maandag 16 oktober in Carre. Beide boksers zijn akkoord gegaan met de financiele voorwaarden en hebben de contracten ter tekening in hun bezit.

Jeugdige enthousiasme neemt het op tegen een ,berg’ ervaring. Steve Suppan heeft een record van 7-0-1. Innocent Anyanwu staat op 25-22-1. Een groot verschil, dat wel. Ook kwa leeftijd. Steve Suppan is 23 jaar en Innocent 38 jaar. Maar dat maakt deze partij juist zo interessant.  Steve Suppan heeft vorig jaar in zijn hometown de wereldtitel bij de jeugd van de Universal Boxing Organization (UBO) veroverd tegen Giorgi Kulumbegashvili, waarmee hij zijn ambitie duidelijk maakte. Een stapje hoger wordt de wedstrijd tegen Innocent. Opmerkelijk is dat Steve Suppan slechts een onbeslist bokste tegen Melvin Wassing en dat was …..twee jaar geleden in Carre.