Mooiste programma sinds jaren voor de Ben Bril Memorial

GROTE UITDAGING VOOR
BILAL EN HARUTJUNJAN
Met erbij toppers als Kanters, Amrani en Suppan
Om de sterkst mogelijke bokskaart samen te stellen voor de elfde Ben Bril Memorial op maandag 16 oktober, heb je geduchte tegenstand nodig. Een verre van eenvoudige opgave in een land waarin de profboksers dun gezaaid zijn en ze kennen hun tegenstanders in dezelfde gewichtsklassen door en door. Voor het matchen van gelijkwaardige partijen werd in de vorige tien edities dan ook vaak noodgedwongen een beroep gedaan op buitenlanders. Met succes, dat wel. De Ben Bril Memorial heeft een reputatie opgebouwd die klinkt als een klok en waar zelfs over de grens naar werd uitgekeken.
De organisatie is echter een nieuwe weg ingeslagen om de amusentswaarde van het grootste profboksgala van Nederland te verhogen. Inhakend op de tendens dat enkele profboksers sterk zijn verbeterd, een nieuwkomer als Sergino Kanters staat te springen om zich op het mooiste podium in Carre te bewijzen en Mosab Amrani en Tuyani Beztatti te kennen gaven niet bang te zijn voor een ,Olympisch’ uitstapje, kenmerkt het nieuwe programma zich door sporters die vrijwel uitsluitend trainen bij vaderlandse sportscholen. Zorgvuldig gematcht, zijn de deelnemers zoals gebruikelijk aan elkaar gewaagd en het publiek koestert er hoge verwachtingen van. Dat blijkt ook uit de kaartverkoop. Nog voor het nieuws van het complete programma bekend is gemaakt zijn vele loge en eerste rangplaatsen al verkocht.
Eigenlijk is er meer dan één hoofdpartij. Vugtenaar Rafael Harutjunjan, oud-wereldkampioen WBF, moet na twee verliespartijen wat goedmaken en heeft zich voorgenomen er een knalpartij van te maken tegen de Limburger Somay Bilal om het Nederlands kampioenschap licht welter. Maar de pupil van trainer Patrick Driessen wordt steeds beter en is op het punt aangekomen dat hij een grote uitdaging niet meer uit de weg gaat. Dat is dus gezichtsbepalende partij nummer 1 maar wat te denken verder van de comingman Sergino Kanters, die Josemir Poulino onlangs versloeg en het nu aandurft om Gevorg Khatchikian uit te dagen. ,,Ik ben voor niemand bang’’, zegt Sergino. De hoogst geklasseerde profbokser van Nederland heeft geen nee gezegd maar maakt een kans op een groot gevecht in Engeland. Als dat niet doorgaat of wordt uitgesteld, stapt de Limburger beslist in de ring. Zo niet, dan stapt de Georgier Sandro Jajanidze op het vliegtuig. Onlangs bij het gala in Den Bosch was hij bijna Khatchikians gelijke.
De lang verwachte wedstrijd tussen de Vinkevener Steve Suppan en Innocent Anyanwu mag er ook zijn. Jarenlang bokste de uit Nigeria afkomstige Amsterdammer hoofdzakelijk in het buitenland maar hij heeft er zin in weer voor eigen publiek te boksen. Voor Steve Suppan geldt dat hij een tegenstander krijgt die getruct is in het professionele wereldje. Kan het mooier, ambitie tegenover routine. Het is nu al bekend dat vrijwel alle leden van sportschool Suppan op maandagavond 16 oktober ,hun held’ komen aanmoedigen.
En tja, de overige partijen van de populaire Mosab Amrani en het talent Tuyani Betati moeten het unieke boksavondje nóg meer allure geven. Zij zijn gepokt en gemazzeld in het kickboxen en vinden het een leuke intermezzo een keer, of misschien wel meer keren, te boksen in de Olympische discipline. De organisatie heeft contacten gelegd met gelijkwaardige tegenstanders en de overeenstemming lijkt nabij. Later wordt er meer over bekend.
Zoals bijna elke jaar begint de Ben Bril Memorial met de Grote Prijs van Amsterdam. Een gevarieerd aantal kickboxers gaat uitmaken wie de sterkste. Dat zijn Darryl Sichtman, Jeremy Blijd, Othman Allach en Rudsel Zinhagel. Kortom, zij staan garant voor vuurwerk. Met als hoogtepunt de finale met de winnaars van de voorronden.
Stichting Ben Bril Memorial
tav Hans de Bruijn
Soderblomstraat 2,
2806 ZP Gouda
Website: http://www.benbrilmemorial.nl/
Tel 0031655342277
E-mail: hdebruijn@xs4all.nl
Kaartverkoop alleen via Carrë 09002525255