Ben Bril Memorial polst Tyrone Spong

Tyrone Spong was vorige week enkele dagen in Nederland en de organisator van de Ben Bril Memorial heeft zijn interesse gepolst om mee te doen aan het grootste profboksprogramma van Nederland op maandag 15 oktober in het koninklijk theater Carré.
Het gesprek verliep met heel veel slagen om de armen, temeer omdat de huidige topbokser wel oren zei te hebben in een terugkeer in de Nederlandse boksring.
Al een jaar of vier, vijf woont de 32-jarige Surinamer in Miami Florida. De populaire zwaargewicht, die aanvankelijk de golden boy van het kickboxen was, heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een carriere-switch naar het orthodoxe boksen. Dat proces verloopt goed. Hij bokste elf keer in Noord- en midden-Amerika en won al zijn partijen. Hij staat twaalfde op de WBO-ranking. Met enkele (te winnen) wedstrijden te gaan, hoopt Tyrone Spong de kans te krijgen voor de wereldtitel uit te komen. Een van de nog ontbrekende partijen zou ,,de king of the ring’’ graag in Carré boksen, mits een televisie-zender het gevecht wil hosten. De mogelijkheid van een registratie wordt onderzocht door het management van Tyrone Spong.