Steve Suppan nog niet toe aan definitief boksafscheid

Veel te vroeg. Dat was de algemene opinie toen de 24-jarige Vinkevener Steve Suppan in april aankondigde te stoppen met boksen. Hij had er geen zin meer in. Hij miste het plezier in het trainen en kampte met de naweeën van een gebroken duim en neus. Het was even op, een time-out was noodzakelijk. Maar drie maanden later ziet de wereld er anders uit. Het grootste profboksgala van Nederland, de Ben Bril Memorial op maandag 15 oktober kwam in zicht, het boksen in de kathedraal van Carré lonkte weer en de ambitie van de sportschoolhouder keerde terug. Veel te vroeg, besefte hij nu zelf ook, had hij zijn handschoenen opzij gelegd. Wie een record van 8 overwinningen heeft, 1 nederlaag en een partij onbeslist, kan nog best wel iets bereiken. Deed hij dat niet dan zou hij het boksen gaan missen. Vorig jaar bereikte hij bijna het hoogst haalbare. Een maand voor de BBM reisde hij naar Kiev om voor het jeugd wereldkampioenschap van de WBO te boksen. Dat was te overmoedig, te hoog gegrepen. Hij verloor met ko van Giorgi Chudhadzhyan. Nu heeft Steve Suppan weer een doel. Zijn carrière krijgt een nieuwe impuls. De promotor heeft voor dat argument begrip. De rek is er nog uit. Er is volop perspectief. Vandaar dat Steve Suppan weer de ring instapt. Er wordt nog onderhandelt met een tegenstander.

Stichting Ben Bril Memorial
tav Hans de Bruijn
Soderblomstraat 2,
2806 ZP Gouda
Website: http://www.benbrilmemorial.nl/
Tel 0031655342277
E-mail: hdebruijn@xs4all.nl
Kaartverkoop alleen via Carrë 09002525255
Ambassadeur en TV-goeroe Radmillo Soda is nog steeds trots op de kampioensgordel van Ben Bril.