Ben Bril Memorial wordt weer genieten!!!!

De schijnwerpers bij de twaalfde Ben Bril Memorial, dit jaar voor het eerst deels gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam, zijn gericht op het beladen gevecht Serginio Kanters versus Josemir Poulino. Twee topboksers die op maandag 15 oktober maar één doel voor ogen hebben: winnen! Zowel voor de een als de ander is de uitdaging groot. Serginio Kanters wil niets liever dan snel doorstoten naar de top en Josemir Poulino heeft nog iets recht te zetten. Vorig jaar verloor hij een korte partij over vier ronden. HIj kwam pas op gang toen het te laat was. Beiden hebben nu ingestemd met een lange partij over tien ronden waar de organisatie heel graag het predikaat NK aan wilde hangen. Maar dat verbiedt de Profbond Nederland. Eerst moet Poulino zijn titel tegen Katchikian verdedigen.
Goed dat is niet anders. Feit is wel dat de spanning er niet minder om is. Het duel van de waarheid moet duidelijk maken wie de sterkste in Amsterdam en wijde omgeving is. Het jonge ambitieuze talent uit de stal van mike’s gym of de ervaren maar lange tijd niet in de ring verschenen pupil van trainer Raymond Joval. Het gaat om meer dan de eer. De ambitie om een belangrijke slag te slaan in de opmars of de terugkeer van deze twee atleten moet het tot de nok gevulde theater Carré weer een hoogtepunt bezorgen. Traditiegetrouw! Het wordt weer genieten voor de bokswereld.
Dat wordt een ander uniek gevecht ook. Twee bekende kickboxers Redouan Caïro en Bryan Douwes hebben al op vele plaatsen in de wereld naam gemaakt. De avontuurlijke organisatie van het grootste boksevenement van Nederland kwam er bij toeval achter dat het duo een appeltje met elkaar te schillen had. Een rematch uit het verleden kon niet doorgaan. Dat ze dat niet in hun eigen discipline doen maar als bokser maakt het optreden bijzonder. Beiden komen in de ring in het besef dat zij zich op glad ijs begeven in de kathedraal van het boksen. Riskant voor de een maar ook voor die ander. Hoewel, zo erg is het ook niet, de training voor kickboksers bestaat voor 60 tot 70 procent uit boksen …..
Het moet dan ook naast Kanters versus Poulino een van de toppartijen van de avond worden. Kortom zo’n ambitieus programma mag er zijn. Zeg maar gerust, dat de hele Nederlandse top met een beetje naam op dit gala bokst. Kan het beter? Nee toch….
Allemaal gedachten die het bezoeken van Carré meer dan waard is. Vergeet ook niet dat Steve Suppan zijn comeback maakt tegen Bryan Nisia, the Lonelywolf uit Den Haag, Nick Postma aan het begin staat van een veelbelovende carriere tegen Jan Julius Humme, de tijger uit Bodegraven. Volop strijd met ambitie. Genieten dus!
Een attractie is altijd de Grote Prijs van Amsterdam. In de klasse van 71 t/m 76 kilo dagen Erdin Cedinc, Nicky Lopez, Delano Holman en Lars Jaarsma elkaar uit. Zij worden ingedeeld in twee partijen en de winnaars hiervan gaan door naar de finale. Altijd goed voor opwinding en spanning! Daarin onderscheidt de Ben Bril Memorial zich. Anders lukt het niet om twaalf jaar een Amsterdamse bokstraditie in stand te houden.

 

Zie voor mee info:
Kaartverkoop alleen via Carrë 09002525255
Ambassadeur en TV-goeroe Radmillo Soda is nog steeds trots op de kampioensgordel van Ben Bril.