BBM in conflict met Profbond

Persbericht

De beladen bokswedstrijd Josemir Poulino vs Serginio Kanters waarop boksend Nederland zit te wachten en door de organisatie van de Ben Bril Memorial was ingepland, mag niet doorgaan van Profbond Nederland. Ook voor een vrijwillige titelverdediging van kampioen Poulino tegen Kanters op maandag 15 oktober in Carré geeft de bond geen toestemming. Een onverkwikkelijke zaak!!
De Limburger Gevorg Khatchikian wordt gezien als de eerste uitdager. Hij is het nationaal niveau ver ontstegen, na knappe prestaties in Londen, Las Vegas en andere internationale podia. Toch heeft trainer Patrick Driessen een aanvraag ingediend voor een NK en wil de ongelijke match tegen Poulino, die al anderhalf jaar niet in de ring heeft gestaan, aankondigen.
Opmerkelijk is dat Josemir Poulino al drie jaar Nederlands kampioen is en de bond nooit heeft aangedrongen op een titelverdediging. Bij vele nationale en internationale bonden staat daarvoor maximaal een jaar. Pas toen duidelijk werd dat Poulino vs Kanters om de gordel wilde boksen,kwam de kwestie in een stroomversnelling terecht en ging de bond op zijn strepen staan. Een tussenvoorstel om de winnaar van het prestigeduel na de Ben Bril Memorial te verplichten tegen Khatchikian uit te komen, werd evenmin geaccepteerd. Jammer, de schrale, Nederlandse profbokswereld wordt een topwedstrijd onthouden.
Voor Poulino en Kanters worden nu buitenlandse tegenstanders gezocht door de organisatie van de Ben Bril Memorial.

Voor meer info zie:
Website: http://www.benbrilmemorial.nl/
E-mail: hdebruijn@xs4all.nl
Kaartverkoop alleen via Carrë www.carre.nl/ 0900-2525255
Ambassadeur en TV-goeroe Radmillo Soda is nog steeds trots op de kampioensgordel van Ben Bril.