Tyrone Spong geen haalbare kaart

Het is ontzettend jammer dat het niet is gelukt om Tyrone Spong te laten boksen op de Ben Bril Memorial van maandag 15 oktober in Carre Amsterdam. De organisatie voelt zich geroepen om uit te leggen hoe dat gegaan is. Er is weldegelijk een serieus overwogen om de homecoming van de King of the Ring mogelijk te maken. Zijn manegement had het idee dat een optreden van Tyrone Spong extra geld zou kunnen opleveren aan tv-opbrengsten. Dat viel tegen. Als kickbokser had de Surinaamse Amsterdammer, die al vier jaar in Florida traint en woont, een geduchte reputatie. Maar sinds hij overschakelde op het klassieke boksen, min of keer gedwongen door een blessure, heeft hij aan de overkant van de oceaan weliswaar knappe prestatie geleverd maar nog niet om te zeggen dat is schokkend. Het speelt zich allemaal af op weg naar – hopelijk – iets groots. Anders gezegd een titelgevecht van importantie. Een optreden op de BBM leek daarin te passen. Maar goed, dat blijkt niet haalbaar en het wordt sinds enkele dagen ook duidelijk waarom..Tyrone Spong bokst op de “Brawl at the Beach” op 31 augustus in West Palm Beach, USA. Hij zal daar de ring instappen tegenover Francisco “el toro” Slivens uit de Dominicaanse Republiek die een record heeft van liefst 23-0 met 23 knockouts. Een harde noot om te kraken voor Spong die een record als bokser heeft van 11 knockouts in 19 partijen.
Het management van Tyrone Spong en de organisatie van de Ben Bril Memorial zijn erachter gekomen ondanks diverse benaderbare partijen dat de mogelijkheden aan tv-inikomsten te beperkt zijn om zo’n top-gevecht in Nederland te organiseren.  Nogmaals jammer.
Hans de Bruijn