Ben Bril Memorial weer klasse apart

Op maandag 15 oktober in Carré

Over twee maanden is het zover. De twaalfde Ben Bril Memorial, voor het eerst financieel gesteund door de gemeente Amsterdam, staat weer op het programma. Alle contracten met de boksers zijn getekend en de ambitie is groter dan ooit van het meest prestigieuze boksevenement van Nederland – net als vorig jaar – een ongekend hoogtepunt te maken. Want wat hebben we toen genoten? Het mooiste gala aller jaren. Ook dit keer stijgt de spanning ten top. Door alle deelnemers wordt nu al keihard getraind omdat het podium in het Koninklijke theater Carré een sublieme aantrekkingskracht heeft. Wie daar in actie komt, schrijft geschiedenis. Je moet het hebben verdiend om daar te mogen boksen.
Serginio Kanters wil niets liever dan zo snel mogelijk bewijzen tot de beste van ons land te horen en heeft er alles voor over om dat ultieme doel te bereiken. Terwijl Josemir Poulino inmiddels de weg terug is ingeslagen. Als regerend Nederlands en Beneluxkampioen heeft hij na een inactieve periode de draad opgepakt en bereidt zich intensief voor op een succesvolle comeback. Zulke atleten die hun nek durven uit te steken krijgen de waardering van het publiek. Het is aan de kaartverkoop te merken. De logeplaatsen in Carré zijn al bijna uitverkocht!
Dat is lang niet alles. Er staat nog een ander uniek gevecht op het programma. Twee bekende kickboxers Redouan Caïro en Bryan Douwes hebben al op vele plaatsen in de wereld furore gemaakt. De organisatie van de BBM kwam er bij toeval achter dat het duo een appeltje met elkaar te schillen had. Een rematch uit het verleden kon destijds niet doorgaan. Dat ze dat niet in hun eigen discipline doen maar als bokser maakt dit onderdeel apart. Riskant voor de een maar ook voor die ander. Hoewel, zo erg is het ook weer niet, de training voor kickboksers bestaat voor 60 tot 70 procent uit bokstraining …..
Kortom zo’n ambitieus programma mag er zijn. De hele Nederlandse top met een beetje naam bokst op dit gala. Kan het beter? Nee toch….
Allemaal gedachten die het bezoeken van Carré meer dan waard is. Vergeet verder niet dat Steve Suppan zijn comeback maakt tegen Bryan Nisia, the Lonelywolf uit Den Haag, Nick Postma aan het begin staat van een veelbelovende carrière tegen Jan Julius Humme, de terriër uit Bodegraven. Volop strijd met ambitie. Genieten dus!
Een attractie is altijd de Grote Prijs van Amsterdam. In de klasse van 71 t/m 76 kilo dagen Erdin Cedinc, Nicky Lopez, Delano Holman en Lars Jaarsma elkaar uit. Zij worden ingedeeld in twee partijen en de winnaars hiervan gaan door naar de finale. Altijd goed voor opwinding en spanning! In dat opzicht onderscheidt de Ben Bril Memorial zich van andere gala’s. Anders lukt het niet om twaalf jaar een Amsterdamse bokstraditie in stand te houden.
Voor het eerst doen ook amateurs aan de BBM mee. Kilat Hallie en Donovan Vroom komen o.a. in het voorprogramma tegen elkaar uit en hebben beloofd er een spektakelstuk van te maken. Kortom: wees erbij. Mis het niet.

Zie voor mee info:
Website: http://www.benbrilmemorial.nl/
Kaartverkoop alleen via Carrë www.carre.nl / 0900-2525255
Ambassadeur en TV-goeroe Radmillo Soda is nog steeds trots op de kampioensgordel van Ben Bril.