Eervolle opdracht voor Poulino en Kanters in Carré

Op maandag 15 oktober bij Ben Bril Memorial

Hoe zit het nou? Waarom duurt het zo lang? Al deze vragen over een mogelijk NK-titelgevecht tussen Josemir Poulino en Serginio Kanters kon de organisatie van de Ben Bril Memorial niet beantwoorden. Achter de schermen werd de afgelopen weken echter druk overlegd, de pijn zat hem in de spelregels. De Limburger Gevorg Khatchikian had de oudste rechten op basis van zijn record. Dat betwistte niemand. Toen zijn trainer Patrick Driessen besloot hem te laten boksen voor het Benelux kampioenschap tijdens een gala op 15 september in Heerlen, verviel de optie. De lang verwachte strijd om het Nederlands kampioenschap in het middengewicht (Kanters versloeg Poulino eender over vier ronden) kwam zondoende opnieuw in beeld tijdens de BBM op maandag 15 oktober in het theater Carre. Door vakantie moest worden gewacht om er een officiële klap op te geven. Dat is nu het geval. Met dank aan de Profbond Nederland. Het gevecht van het jaar over tien ronden komt eraan. Dat het publiek er enthousiast over is, blijkt uit het feit dat alle logeplaatsen in Carré al zijn verkocht!
Een tweede NK-gevecht wordt als extra groot nieuws aan het programma toegevoegd. Zwaargewicht Ricardo Snijders, ook uit de stal van Patrick Driessen, heeft in de laatste wedstrijden een opvallende verbetering van zijn prestaties laten zien. Hij gaat met de week vooruit, groeit naar een topvorm toe tijdens een loodzwaar trainingskamp in Zwitserland en zal zijn titel in Carré vrijwillig verdedigen in een prestatie-partij tegen de sterke Witrus Andre Mazanik (13-8-0). Door zijn ambitie verdient hij het podium aan de Amstel. Voor de boksliefhebbers een nieuw hoogtepunt. De laatste jaren zijn weinig Nederlandse boksers in de zwaargewicht-klasse – erg aantrekkelijk publicitair – doorgebroken. Zo’n snelle opleving van Ricardo Snijders plaatst het boksen extra in de belangstelling.
Kortom, met het topgevecht van Redouan Cairo versus Bryan Douwes als toegevoegde waarde, een programma voor de twaalfde Ben Bril Memorial dat alle vorige edities overtreft. Welke promotor kan zeggen dat hij twee titelgevechten heeft gepland met een krappe matching. Iedereen is aan elkaar gewaagd. Zeker voor Nederlands kampioen Poulino en uitdager Kanters staat er veel op het spel. Wie van de twee zal de sterkste zijn? Kanters liet vorig jaar in een genadeloze partij tegen Khatchikian zien heel wat in zijn mars te hebben, ook al verloor hij, en hij wil niets liever dan de gordel veroveren. Poulino is al drie jaar Nederlands kampioen, heeft weliswaar een periode van weinig wedstrijden achter de rug maar kan het zich niet veroorloven te verliezen. In tegendeel, hij hunkert naar een nieuw succes. Dat maakt dit treffen juist zo bijzonder interessant.
U merkt het de organisatie van de Ben Bril Memorial spaart kosten noch moeite om het grootste boksevenement van Nederland net als vorig jaar tot een groot sportief succes te maken. De opkomst van het publiek was destijds echter iets minder. Een promotor trekt daar zijn conclusie uit. Er moest iets veranderen. Om die reden heeft de organisatie meer boksers uit de regio Amsterdam benaderd.
Het een gaat dan ten koste van het ander. Dat is onvermijdelijk. Dat Rafael Harutjunjan en ook anderen kenbaar maakten ook graag te willen boksen in Carre is begrijpelijk maar een promotor moet kiezen. Temeer omdat ook voor het eerst enkele amateurpartijen worden toegevoegd. Met toppers als Josemir Poulino, Serginio Kanters, Ricardo Snijders, Redouan Caïro en Bryan Douwes en vele anderen (Steve Suppan, Bryan Nisia, Nick Postma, Jan Julius Humme, Donovan Vroom, Kilat Hallie, Lars Jaarsma, Erdin Cedinc, Delano Holman en Nicky Lopez) is het programma zeker net zo sterk als vorig jaar, (zo niet sterker) toen Rafaël Harutjunjan enigszins tegenviel. Vergeet ook niet dat de Vughtenaar in mei vorig jaar afzegde kort voor een gala in Den Bosch dat rondom hem zou worden georganiseerd. Hij ging toen in Duitsland boksen en scheepte de organisator met een flinke financiële tegenvaller op.
Hans de Bruijn
Website: http://www.benbrilmemorial.nl/
Kaartverkoop alleen via Carrë www.carre.nl/ 0900-2525255
Ambassadeur en TV-goeroe Radmillo Soda is nog steeds trots op de kampioensgordel van Ben Bril.