Gameplan voor NK grote uitdaging

Bij de Ben Bril Memorial op maandag 15 oktober in Carré

De Amsterdamse profbokser Josemir Poulino keert terug in de boksring van Carré. Hij heeft bij de promotor van de Ben Bril Memorial op maandag 15 oktober een contract getekend en verheugt zich om weer in actie te komen. En tegen wie? Serginio Kanters, de veelbelovende nieuwkomer in de bokswereld. Zij stonden vorig jaar al eens tegenover elkaar maar dat ging over vier rondjes. Kanters was in drie van de vier ronden beter maar in de slotronde nam Poulino het initiatief over. Dat was echter niet meer van belang voor de uitslag. Kanters won.
Doordat het gevecht voor het Nederlands kampioenschap in het middengewicht nu over tien ronden is afgesloten, wordt het gameplan voor beide boksers een grote uitdaging. Poulino heeft in het verleden regelmatig een partij over tien of meer ronden gebokst, weet zijn krachten wellicht beter te verdelen en lijkt in het voordeel. Hoewel…daar tegenover staat dat hij lange tijd geen wedstrijd meer heeft aangenomen.
Kanters, die vorig jaar zo knap Gevorg Khatichikian bestreed en er een zinderende hoofdpartij van maakte op de Ben Bril Memorial van 2017, is als kickboxer gewend alles wat hij heeft te geven in drie ronden en krijgt nu dus de kans zijn naam als bokser te vestigen. Verslaat hij zijn meer ervaren tegenstander over tien ronden dan is hij waar hij wezen wil. Kanters wil aantonen dat hij zich met zijn aanleg wellicht kan kandideren als straks de Olympische Spelen worden opengesteld voor profs en amateurs,en dat is de bedoeling in Tokio 2020.
U merkt het: er staat voor beide boksers veel op het spel. Dat zijn de bezoekers van de twaalfde Ben Bril Memorial gewend. Het moet ergens om gaan. Met dat als uitgangspunt zijn de negen partijen in het grootste en meest ambitieuze programma van Nederland samengesteld. Het wordt weer genieten in de kathedraal van het boksen, zoals Carré ook wel wordt genoemd.