Kampioen uit Georgië aast op titel van Ricardo Snijders

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze altijd. Een boksgala als de Ben Bril Memorial moet rekening houden met vele toevalligheden voordat het koninklijk theater Carré op maandag 15 oktober zijn deuren opent. Maar die onzekerheid is nu voorbij. Ricardo Snijders bokste afgelopen zaterdag in Heerlerheide zijn laatste partij en won knap tot opluchting van de Amsterdamse organisatie. Dat hield in dat zijn volgende tegenstander, de Georgische kampioen Giorgi Tevdorashvili, definitief gecontracteerd kon worden. Die zaak is inmiddels rond.

Niet zonder trots kan gesteld worden dat de Limburger zijn nationale titel in het zwaargewicht niet tegen de eerste de beste op het spel zet. Tevdorashvili is een 31-jarige broodprof, die elders in de wereld al vaak in actie kwam. Dat blijkt ook wel uit zijn record (28-26-4). Een ervaren rot in het vak dus, precies de juiste tegenstander voor Ricardo Snijders om zijn ongeslagen staat extra glans te geven.

Ook in het toernooi om de Grote Prijs van Amsterdam maken andere deelnemers hun opwachting. Chico Kwasi en Mehamed Elawi zijn de vervangers voor Lars Jaarsma en Delano Holman, die om uiteenlopende redenen hebben moeten afzeggen.