Ben Bril legt nog twee toppers vast

Na Rafael Harutjunjan zijn nog twee toppers vastgelegd voor de dertiende Ben Bril Memorial op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carre. Steve Suppan en Xavier Kohlen gaan het tegen elkaar opnemen. Ongetwijfeld een bloedstollend gevecht, dat de Nederlandse bokswereld allang op zijn verlanglijstje had staan. Steve Suppan, de publiekslieveling uit de regio Amsterdam, versus Xavier Kohlen, een opkomend talent uit de Limburgse stal van Patrick Driessen, uitverkoren tot trainer van het jaar door de Nederlandse boksbond.

Het wordt een belangrijke partij voor beiden. Zij kunnen hun carrière een boost geven. Daarbij weet Nederlands kampioen Steve Suppan zich verzekerd mede door zijn eigen jaarlijks gala in de buurt van Vinkeveen van een grote aanhang omdat hij next door zijn eigen sportschool heeft. Dat geeft hem extra adrealine en motivatie om boven zichzelf uit te stijgen. Maar onderschat de jonge prof Xavier Kohlen ook niet. Hij weet waar hij aan begint en put er alleen maar inspiratie uit. Op een groot podium krijgt hij betrekkelijk snel al de kans een prestatie van formaat te leveren, die hem als talent voor de toekomst kan neerzetten. Is er een mooiere bundeling van krachten te programmeren? Nee, beslist niet. De vanderlandse profsport leeft weer. In Carre, de oudste bokstempel aan de Amstel, zal en moet dat blijken.

Dit is nog maar het begin. De organisatie komt elke keer een stapje dichter bij het samenstellen van het grootste profboksprogramma in Nederland.