NK-titel inzet van Suppan vs Kohlen

Steve Suppan bokst donderdag 7 november in het koninklijk theater Carre tegen Xavier Kohlen om het Nederlands kampioenschap in het weltergewicht. Dat is het laatste nieuws van de Ben Bril Memorial 2019. De populaire Vinkevener is reeds lichtwelterkampioen en is erop gebrand ook de sterkste te willen zijn in een klasse hoger. Die titel is vacant.

Dat is een extra motivatie voor Steve Suppan en zijn grote supportersaanhang. Het treffen tegen Xavier Kohlen dat allang op he verlanglijstje staat, wordt hierdoor alleen maar belangrijker. Voor zijn Limburgse tegenstander gaat er ook een extra stimulans van uit. Hij is vanuit de amateurs betrekkelijk snel doorgestoten naar de profs en als het hem  zou lukken een overwinning op Suppan te behalen zet hij een kroon op de eerste fase in zijn veelbelovende carrière. Kortom, ook deze partij toont aan dat het vaderlandse profboksen weer leeft.