Barry Groenteman bij organisatie Ben Bril

De dertiende Ben Bril Memorial op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré heeft Barry Groenteman aan de organisatie toegevoegd. De veelvoudig oud-Nederlands kampioen bij de amateurs en profs – tegenwoordig sportschoolhouder in Amstelveen –sprak onlangs in een indringende televisiedocumentaire Andere tijden Sport zijn grote bewondering uit voor Ben Bril, die niet alleen als bokser en als scheidsrechter maar – en vooral – ook in de oorlogsjaren een inspirerend voorbeeld voor zijn medegevangenen was. De organisatie vindt het van groot belang de herinnering aan zo’n groot mens van joodse komaf als Ben Bril breed te blijven uitdragen en heeft Barry Groenteman verzocht in de toekomst een bijdrage aan de vermaarde en enige Amsterdamse boksklassieker te leveren. Hij heeft daarin toegestemd.