FORZA levert weer bokshandschoenen

Het is niet gelukt. Jammer voor Gino Kanters. Hij kreeg de kans om in Zwitserland  voor de jeugd wereldtitel te boksen. De ongeslagen Ramadan Hisensi was voor eigen publiek echter te sterk. Hij won met 98-92, een geflatteerde uitslag. Het krachtsverschil was kleiner. Maar goed, Kanters heeft veel strijd geleverd en maakte zijn reputatie waar dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat. Te beginnen op de Ben Bril Memorial donderdag 7 november in het koninklijk theater Carre.

Het wordt nu ernst voor alle deelnemers aan het grootste en mooiste profboksgala van Nederland. De vakantie is voorbij. Zij beginnen met hun trainers aan een intensief trainingsprogramma. En meer dan dat, sommigen plannen zelfs een kamp in het buitenland waaruit geconcludeerd kan worden met aldat het profboksen ergens op begint te lijken. De BBM speelde daarin een grote rol. Er komt weer perspectief aan, wie de sport serieus aanpakt, krijgt een podium. De road to Carré heet dat in de volksmond. Hoe lang is het niet geleden, dat een lijvige bokskaart van liefst acht partijen met – tot heden – alleen maar vaderlandse profboksers kon worden samengesteld. Er wordt bovendien gestreden om twee Nederlandse titels. Ook zo’n hoogtepunt dat in jaren niet is voorgekomen!

Laatste nieuws van het sponsorfront. Forza heeft weer een deal gesloten om de handschoenen te leveren.