Rafik vs Bilal hoogtepunt op BBM

Een beladen partij, dát wordt het zeker. Somay Bilal versus Rafik Harutjunjan op de dertiende Ben Bril Memorial donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré. Een wedstrijd, waar de vaderlandse bokswereld naar uitkijkt. Beiden zijn gebrand op de overwinning, temeer omdat hij zich dan Nederlands kampioen mag noemen. Toch een titel, die wat teweeg brengt als je de ambitie hebt om internationaal hogerop te komen.

Harutjunjan heeft dankzij de Ben Bril Memorial al eens geproefd van een internationale status. Hij werd wereldkampioen van een van de zeven bonden WBF en prolongeerde die titel ook nog eens in Carré. Pas toen ging hij de grens over, naar China, Duitsland en Rusland. Die uitstapjes bevielen hem niet best. Vandaar hij zich nu weer wil terug knokken. En Somay Bilal bewandelt precies de omgekeerde weg. Een ongeslagen status van twaalf zeges geeft hem voldoende vertrouwen om zich zelf uit te dagen. Begeleid door kampioenenkweker Patrick Driessen aast hij op een voorlopig hoogtepunt. En dat het moet gebeuren in de bokstempel aan de Amstel, is een extra stimulans om zich in de kijker te plaatsen bij een groot publiek.

U merkt het: de spanning is groot. En dat geldt ook voor de overige zeven profpartijen waarover later meer.

Zie voor de kaartverkoop en al het overige nieuws:

www.benbrilmemorial.nl